KUNDCENTER

BETALNING

I samarbete med Klarna AB erbjuder vi betalningslösningen Klarna Checkout som inkluderar fakturabetalning, delbetalning, kortbetalning och direktbanksbetalning. Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du 2XU.SE Köpvillkor.

Klarna Checkout erbjuder möjligheten att välja en personlig kod, känd som en PIN-kod. Du kan själv välja om du vill skydda dig med en PIN-kod då du handlar via nätet.

Faktura är automatiskt förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis i nästa steg fritt välja något av de andra alternativen såsom betalning med kort eller direktbetalning via bank. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från köp till köp.

Den informationen Klarna Checkout anger för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning görs inte direkt i Klarna Checkout utan görs vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som görs av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t.ex. banker. Då du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom betalning med kort eller direktbetalning via bank. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Klarna fungerar som kundservice för samtliga betalningslösningar.

Det kostar inget att använda Klarna Checkout. Eventuella skatter eller avgifter kan dock tillkomma genom valt betalningsalternativ, se närmare de enskilda betalningsvillkoren för det alternativ du väljer. Klarna kan när som helst addera eller ta bort ett eller flera betalningsalternativ av de som erbjuds i Klarna Checkout. När du slutför ett köp via Klarna Checkout, träffar du och Klarna ett avtal där Klarna bl.a. garanterar att du inte behöver betala om du inte får dina varor. Klarna ersätter samtidigt butiken för det du handlat och övertar därmed rätten att få betalt. Oavsett vilket betalsätt du väljer så går din betalning därmed till att reglera den fordran Klarna har.

 

Kortbetalning

Vi erbjuder direktbetalning med kort via Klarna Checkout: Visa och Mastercard. Din korttransaktion sänds krypterat genom Klarna, som är leverantör av betalningslösningen i vår webbshop. Du kan tryggt betala utan att vara rädd för att din kortinformation ska komma bort. Vid betalning med kort anges kortnummer, kortets giltighetstid, CVC-kod och även för vissa kort en så kallad 3D Secure-kod. 

Kortnummer/-information sparas inte av 2XU.SE efter genomförd transaktion. Det totala beloppet för din beställning belastas direkt på ditt konto. Om vi är utsålda för en eller flera produkter återbetalas beloppet av Klarna.

 

Direktbanksbetalning

Vi Klarna Checkout erbjuds även direktbanksbetalning via SEB, Handelsbanken, Swedbank och Nordea.

 

Faktura och delbetalning

Klarna Checkout erbjuder möjligheten att betala med faktura som har en betalningstid på 14 dagar. Om du väljer att betala med faktura så kostar detta inget. Om du väljer att förlänga betalningstiden ut över 14 dagar eller dela upp beloppet i flera delbetalningar tillkommer eventuella avgifter. Se närmare de enskilda betalningsvillkoren för det alternativ du väljer via Klarnas gällande villkor.

För att betala med faktura och delbetalning måste du ha fyllt 18 år, vara folkbokförd i Sverige och bli godkänd i kreditupplysningen som genomförs vid köpet. När du väljer att betala med faktura måste du ange ditt personnummer. Det används för att hämta din folkbokförda adress och produkterna kan inte skickas till en annan adress, detta för att förhindra svindel. Om du inte accepterar adressen som hämtas, så måste du betala med kort eller göra direktbetalning via nätbank. Vi sparar inte personnummer i våra system.

Om du valt faktura som betalningsmetod, skickas fakturan till dig från Klarna via e-post då vi skickar ut produkterna från vårt lager. Om din betalning blir sen eller uteblir skickar Klarna dig en påminnelsefaktura med en påminnelseavgift och eventuell dröjsmålsränta. Om Klarna fortfarande saknar betalningen när även påminnelsens förfallodatum har passerat, kan ärendet gå vidare till Segoria som sköter inkassohanteringen. Vid betalning med faktura gäller Klarnas vid var tid gällande fakturavillkor; f.n. 14 dagars kredit, en påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta. 

När du delbetalar eller väljer att betala i din egen takt, samlas dina köp på en månadsfaktura. Denna betalar du i slutet av månaden efter. Månadsfakturan skickas i mitten av månaden efter du gjorde din beställning, med ett förfallodatum mellan den 28:e-30:e. Handlar du till exempel i januari får du månadsfakturan i mitten av februari. Eventuell ränta och administrativ avgift kan tillkomma, se närmare de enskilda betalningsvillkoren för det alternativ du väljer via Klarnas gällande villkor.

 

Företag

Som företag kan du välja att ändra till ”Företag” överst i högra hörnet i kassan och betala med faktura. Du måste först registrera dig och godkännas av 2XU på förhand. Skicka mail till [email protected] med dina kontaktuppgifter, organisationsnummer etc så återkommer vi till dig med närmare information.

 

Produkten finns på lager.
Produkten är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundtjänst på [email protected] för förväntat leveransdatum.
Produkten måste beställas från leverantör.
Produkten finns på externlager
Produkten är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Produkterna beställs från vår leverantörslager.
Obekräftat - Kontakta kundtjänst för närmare information.