KUNDCENTER

ALLMÄNNA VILLKOR PÅ 2XU.SE

Genom att du godkänner din order och dessa allmänna villkor uppstår ett bindande köpeavtal som du som konsument sluter vid köp på 2XU.SE med 2XU Sweden AB, organisationsnummer 556813-0602, nedan kallat ”2XU”. Vid mottagen order skickas det automatiskt per e-post en orderbekräftelse samt information om retur/ångerrätt till den e-postadress du angav i kassan. I e-postmeddelandet finns information kring din beställning, såsom leveransadress, produkter, priser och fraktkostnad. Om något är fel i beställningen, bör du kontakta oss snarast via e-post [email protected] eller per telefon 031 47 33 88 (vardagar kl. 9-15).
Nedan allmänna villkor på www.2xu.se är utarbetade för konsumentköp av varor över Internet och i dem tillämpas bestämmelserna enligt Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) och Dataskyddsförordningen (GDPR). De allmänna villkoren som var giltiga vid tidpunkten för beställning gäller för din beställning och ska förhålla sig till svensk lagstiftning.

Får du inte svar på det du undrar över, kan du se våra frågor och svar eller kontakta kundservice så hjälper vi dig.

 

Sammandrag av avtalet:
• Vi sänder endast till Sverige. Du kan inte beställa från 2XU.SE om du bor i ett annat land.
• Du har 30 dagars ånger- och returrätt. Vid ånger- och returrätt står du själv för returfrakten. Returer kan inte skickas som Postförskott/Efterkrav eller som Rekommenderat brev. Returer ska skickas som vanlig post.
• 2XU ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. Bindande köpeavtal kan endast ingås med personer över 18 år.
• 2XU registrerar automatiskt ett kundkonto på 2XU.SE i samband med beställning. Från kundkontot kan kunden lätt följa med beställningen och se sin orderhistorik.
• Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar, beroende på var i Sverige du bor. Det kan vara längre leveranstider under kampanjer och rea.
• Vi använder oss av Klarna Checkout, vilket innebär att du kan betala ditt köp med betalkort, faktura, konto eller direktbetalning.
• Kunden måste ange vid beställning följande information, namn, adress, mobiltelefonnummer, e-postadress och vid behov personnummer (endast vid betalning med Klarna faktura eller delbetalning).
• Hämta ut ditt paket inom 14 dagar. För outlösta paket som återsänds till oss, debiterar vi dig 500:-. Om du vill ångra köpet så hämtar du ut paketet och returnerar den med samma till oss, med det retur/ångerrättsschemat som du fick per e-post i samband med din orderbekräftelse. Vi krediterar dig för köpbeloppet så fort som möjligt. Men returfrakten får du själv stå för. Returer kan inte skickas som Postförskott/Efterkrav eller som Rekommenderat brev. Returer ska skickas som vanlig post. 

 

1. Avtalet

Du som konsument sluter ett köpeavtal med:
Företag: 2XU Sweden AB
Adess: Gamla Almedalsvägen 31, Hus G, 412 63 Göteborg
E-post: [email protected]
Telefonnummer: 031 47 33 88
Organisationsnummer: 559137-8343
2XU Sweden AB innehar rättigheterna av försäljning och distribution av 2XU i Sverige. På 2XU.SE säljs sportkonfektion och accessoarer av varumärket 2XU.
Säljare är nämnt nedan som "2XU", "2XU.SE", "säljare", "vår", "säljaren", "vi". Köparen är den person som gör beställningen, nämnt nedanför som "köparen", "kunden", "konsumenten", "du" och "din".
 

2. Upprättande av avtal om köp och orderbekräftelse

Genom att du genomför en beställning på www.2xu.se godkänner du dessa köpvillkor och ett bindande avtal uppstår. 2XU registrerar automatiskt ett kundkonto på 2XU.SE i samband med beställning. Från kundkontot kan kunden lätt följa med beställningen och se sin orderhistorik.
Vid mottagen beställning skickas automatiskt en orderbekräftelse till den e-postadress du angav i kassan. I e-postmeddelandet finns all information kring din beställning, som leveransadress, produkter, priser och fraktkostnad. Ett separat retur/ångerrättsschema bifogas även till orderbekräftelse e-posten. Om något är fel i beställningen, bör du kontakta oss snarast via e-post [email protected] eller per telefon 031 47 33 88 (vardagar kl. 9-15).
2XU reserverar sig från att inte kunna utföra leverans i de fall lagersaldot varit felaktigt vid tidpunkten för din beställning. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är 2XU inte skyldig att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. 2XU ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. Vi sänder endast till Sverige. Du kan inte beställa från 2XU.SE om du bor i ett annat land.
 

3. Priser

Alla priser som anges på www.2xu.se är i SEK (svenska kronor) och inkluderar mervärdesskatt (25 % moms). Den totala kostnaden kunden ska betala, inklusive alla avgifter och leveranskostnader samt specificering av de enskilda produkterna i totalpriset anges i varukorgen i kassan innan beställningen genomförs.
2XU reserverar sig för felskrivningar och tekniska problem i samband med prisangivelser och vi förbehåller oss rätten att häva avtal om köp på uppenbart felaktiga beställningar och priser. En produkt som redan skickats från vårt lager påverkas inte av en eventuell höjning eller sänkning av priset som sker efter ordertillfället, t.ex. i form av rea, kampanjer, rabattkoder eller förändringar i prissättningen.
Priserna inkluderar inte returfrakt eller byten inom Sverige. Vid retur och/eller byte, står kunden själv för returfrakten, se punkt för "ångerrätt" längre ner i detta avtal. Särskilda avgifter tillkommer för outlösta paket, se punkt för "leverans".
 
Kampanjer och rabattkoder
Kampanjer på 2XU.SE är tidsbegränsade. Vid användande av rabattkoder är de i regel bara giltiga för ett köp och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Kunden kan använda endast en rabattkod per beställning och flera rabattkoder kan inte kombineras. Kontrollera att priset blivit korrekt innan du slutför ditt köp, detta kan göras i kassan efter att du matat in din rabattkod. 2XU förbehåller sig rätten att häva ett köp vid missbruk/otillbörligt bruk av rabattkod och det är inte möjligt att få kontant utbetalning av en rabattkod. 
Giltighetsperiod meddelas i samband med kampanjen och värdet på rabattkoden fördelas mellan de beställda produkterna. Om enstaka produkter returneras dras ett proportionellt värde på rabattkoden av från priset på var och en av produkterna. Vid retur av produkterna kan rabatten inte återbetalas och koden kan inte återanvändas.
 

4. Betalning

I samarbete med Klarna AB erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kort samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout.
Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarna AB:s (556737-0431, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm), villkor. För att få använda Klarna Checkout måste du vara minst 15 år. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du dessa 2XU.SE villkor.
Den informationen Klarna Checkout anger för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning görs inte direkt i Klarna Checkout utan görs vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som görs av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t.ex. banker. Då du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom betalning med kort eller direktbetalning via bank. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från köp till köp. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod. Klarna fungerar som kundservice för samtliga betalningslösningar.

Läs mer om betalningar här.
 
Företag
Som företag kan du välja att ändra till "Företag" överst i högra hörnet i kassan och betala med faktura. Du måste först registrera dig och godkännas av 2XU på förhand. Skicka mail till [email protected] med dina kontaktuppgifter, organisationsnummer etc så återkommer vi till dig med närmare information.

 

5. Leverans

Vi samarbetar med Postnord vid leveranser och du kan få din beställning skickad till ditt närmaste postutlämningsställe. Du får en avisering antingen via e-post eller SMS för avhämtning av ditt paket. Vid uthämtning av din försändelse ska giltig ID-handling uppvisas. Leveranstiden är normalt 1-3 arbetsdagar från det att 2XU har bekräftat din beställning. Under långhelger tar din beställning några dagar extra. Beställningar som läggs på helgen skickas normalt på måndagen efter.
I samband med att din order skickas från 2XUs lager så skickas ett mail om leveransbekräftelse till angiven mailadress. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans inom 3-4 arbetsdagar ber vi dig att kontakta vår kundtjänst på [email protected]
 
Outlösta paket/försändelser
Paket som du som kund inte hämtat ut inom 14 dagar återsänds till 2XU. Om detta sker, debiterar vi dig 500 kr (SEK) för administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. Ej uthämtat paket räknas inte som hävning av ditt köp.
 
Transportskador/Undersökning av varan
2XU tar ansvar för produkter som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Då du returnerar en vara till oss så är det du som kund som ansvarar för försändelsen. 
Om du upptäcker att varan som du mottar är transportskadat så måste du göra en reklamation inom skälig tid, dock senast inom två (2) veckor. Det är viktigt att du kontrollerar din försändelse vid mottagandet så att det inte är transportskadat. 2XU rekommenderar att du anmäler eventuell transportskada direkt hos närmaste utlämningsombud och därefter kontaktar vår kundtjänst på [email protected] Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada.

 

6. Ångerrätt

Ångerrätten gäller under förutsättning att varan hålls i oförändrat skick och innehar alla originaldelar (lappar, tillbehör, emballage, tags) som när du mottog din försändelse. Produkten skall vara i samma skick som du mottog den och den ska gå att sälja på nytt. 
Ett ångerrätts-/returschema har skickats till din e-post i samband med orderbekräftelsen du mottog i samband med beställningen. Skriv ut ångerrätts/returschema, fyll i dina uppgifter och lägg det i paketet tillsammans med varan du ska returnera. Ångerrätts/returschemat sänds enbart som e-post, vi har ej möjlighet att sända det fysiskt per post. Vid retur står du själv för fraktkostnaden och du är ansvarig för risk av vara. Returer kan inte skickas som Postförskott/Efterkrav eller som Rekommenderat brev. Returer ska skickas som vanlig post. För att din retur ska godkännas så måste den vara oanvänd och returneras i en oskadd originalförpackning, samtliga lappar och tillbehör ska skickas med. Du får inte tejpa, klistra fast frimärken/returfraktsedel eller dylikt direkt på produktens originalförpackning. Därför är det viktigt att ytteremballage för postningen används.
Du som kund har självklart rätt att prova och undersöka produkten hemma för att säkerställa att produkten motsvarar dina förväntningar. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 30 dagar återbetalas hela beloppet, alternativt genomförs önskat byte. Du står själv för returfrakten. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.
Klarna tar hand om återbetalningen och ber dig om all information som de behöver för återbetalning. Om du valt att betala med faktura rekommenderar vi att du betalar fakturan eller kontaktar Klarna för att förlänga betaltiden, för att undvika risken för onödiga påminnelseavgifter.
Ej uthämtat paket räknas inte som hävning av ditt köp. Se närmare information i stycket om "Outlösta paket/försändelser".
Varor som är köpta från en annan återförsäljare är inte berättigade att returneras till 2XU. Dessa ska returneras till inköpsstället.

 

7. Retur/Byte

Ett ångerrätts-/returschema har sänts till din e-post i samband med orderbekräftelsen du mottog i samband med beställningen. Skriv ut ångerrätts/returschema, fyll i dina uppgifter och lägg det i paketet tillsammans med varan du ska returnera. Ångerrätts/returschemat sänds enbart som e-post, vi har ej möjlighet att sända det fysiskt per post. 
Vid retur står du för risken av varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. För att en full återbetalning ska kunna genomföras ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning, samtliga etiketter ska sitta kvar och tillbehör ska skickas med. Det är viktigt att ytteremballage används för postningen och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen.
Returer kan inte skickas som Postförskott/Efterkrav eller som Rekommenderat brev. Returer ska skickas som vanlig post. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske så snart som möjligt, men senast inom 30 dagar från det att vi tog emot returen. Återbetalning sker via Klarna. För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och 2XU rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.
2XU bekostar inte retur av försändelse, du får själv stå för returfrakten.
 
Retur av kampanjvaror
Vid köp som berättigar till gåva eller extra rabatt betraktas värdet av gåvan eller den extra rabatten som en generell rabatt på hela beloppet vid köptillfället. Om någon del av köpet byts och/eller returneras värderas returnerade varor till köpeskillingen minus sin relativa andel av den generella rabatten. Vid byten sker ingen omräkning av den ursprungliga grunden för gåva eller rabatt.
Kampanj eller erbjudande om sådan gåva eller extra rabatt är endast tillgänglig för nya köp via www.2xu.se och kan inte erhållas retroaktivt. Gåva eller rabatt kan inte överföras till annat köp och kan inte tillgodoräknas vid byte till annan vara.
Ej uthämtat paket räknas inte som hävning av ditt köp. Se närmare information i stycket om "Outlösta paket/försändelser".
Varor som är köpta från en annan återförsäljare är inte berättigade att returneras till 2XU. Dessa ska returneras till inköpsstället.
 

8. Reklamation

Vi accepterar Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Om du vill reklamera en vara kan du göra det genom att ansöka om en retur. Kontakta vår kundtjänst på [email protected] När du kontaktar oss vill vi att du uppger ditt ordernummer, vilken vara det gäller och vad felet på varan är. Har du möjlighet att ta en bild på produkten så bifoga gärna detta. Vi kommer att svara dig innan du skickar in varan så får du en förbetald returfraktsedel skickad till dig per e-post. 2XU har ingen möjlighet att i efterhand ersätta kostnaden för returfrakt. Produkten(-er) som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses inte av 2XU.
Reklamationsrätten gäller produktionsfel av vara och inte fel orsakade av normalt slitage eller föråldrande av produkt. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet, dock inom skälig tid (två månader) från att felet upptäckts. Se stycket för ”garanti” nedan för att läsa närmare om vilka garantier som finns på våra produkter. 2XU förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av vara och i sista hand återköp. 
Efter att vi mottagit din vara kommer vi att behandla ärendet inom 30 dagar.
 

9. Garanti

2XU kläder och accessoarer har normal garanti på både produktion och material. Kompressionsplaggen har garanti för både produktion och material i exakt ett år från inköpsdatum och våtdräkter två år från inköpsdatum. 
Varor som är köpta från en annan återförsäljare är inte berättigade för reklamation till 2XU. Dessa ska reklameras på inköpsstället.
 

10. Personuppgifts-/Integritetspolicy

10.1 Personuppgiftsansvarig

2XU Sweden AB, 559137-8343, Gamla Almedalsvägen 31, Hus G, 412 63 Göteborg, Sverige är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. 2XU ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med beställning hanteras i enlighet med lagen om behandling av personuppgifter Dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation, GDPR), nedan nämnt Dataskyddsförordningen.

Genom godkännande av din beställning/order och därmed dessa villkor samtycker du till att 2XU sparar den information som behövs: namn, adress, mobiltelefonnummer, e-postadress, köp- och orderhistorik samt betalningsmetod, för att kunna genomföra din beställning. Vi sparar även information om du gett ett separat godkännande för att motta nyhetsbrev i marknadsföringssyfte. Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet eller kontakta oss direkt för att avbryta marknadsföringen mot dig som kund.
 
2XU registrerar automatiskt ett kundkonto på 2XU.SE i samband med beställning. Från kundkontot kan du lätt se och ändra dina kontaktuppgifter och följa med beställningen, se din orderhistorik och ta bort dig som kund.

 

10.2 Hur vi samlar personlig information

2XU samlar in personuppgifter då du gör en beställning på 2xu.se, genom att du registrerar dig till vårt nyhetsbrev, skapar en ny kund på "Min sida", kontaktar oss via nätsidan, via telefon eller via e-post eller i vissa fall genom att du deltar i tävlingar som arrangeras av 2XU. Vi får även information om din användning genom cookies som finns på 2xu.se. Du kan läsa mer om cookies i avsnittet 10.3 Cookies Policy (nedan).

Informationen som samlas om dig varierar på basis av hur vi samlat data, inklusive om du är kund, återförsäljare, arbetssökande, samarbetspartner, nyhetsbrevs prenumerant eller via annan väg. Om du till exempel har gjort en beställning via nätbutiken kan vi samla uppgifter om:
a) Ditt namn
b) Dina kontaktuppgifter inklusive epost, leveransadress, faktureringsadress
c) Betalningsmetod
d) Annan information i samband med köp eller som du eventuellt uppgett i samband med att du kontaktat oss.

Om du kontaktat oss i annat syfte, t.ex. som återförsäljare, jobbsökande eller i andra frågor, kan vi spara ditt namn och kontaktuppgifter du väljer att dela med oss. Vi kan även samla data om de interaktioner du haft med oss.

 

10.3 Cookies Policy

2XU.SE använder cookies. Enligt lagen ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator. Vi använder cookies för att hantera innehållet i din kundvagn och för att förbättra och hantera vår nätbutik och de tjänster vi erbjuder dig. Vänligen läs igenom denna Cookies Policy noga, eftersom du anses accepterat våra cookies då du klickat på ”Acceptera” knappen på pop-up fönstret som dyker upp längst ner på sidan. Om du inte godkänner vår Cookie Policy, vänligen sluta använda denna webbplats direkt.

 

Definitioner och tolkning
I denna Cookie Policy, om inte kontexten annars kräver, har följande uttryck följande betydelser:
"Cookie" betyder en liten fil som placeras på din dator eller enhet på denna webbplats när du besöker vissa delar av denna webbplats och / eller när du använder vissa funktioner på denna webbplats.
"Cookie Lag" avser de relevanta delarna av förordningarna om sekretess och elektronisk kommunikation (EG-direktivet) 2003 och EU-förordning 2016/679 Dataskyddsförordningen (GDPR) och andra tillämpliga dataskyddslagar ("förordningar")
”personuppgifter”: alla uppgifter som avser en identifierbar person som direkt eller indirekt kan identifieras från dessa uppgifter, enligt definitionen i förordningen
"2XU/vi/vår" betyder 2XU Sweden AB, 559137-8343, Gamla Almedalsvägen 31, Hus G, 412 63 Göteborg, Sverige.

 

Information om oss
Denna webbplats ägs och drivs av 2XU. Vi kan kontaktas på [email protected]

 

Hur använder denna webbplats cookies?
Denna webbplats kan placera och komma åt vissa förstaparts cookies på din dator eller enhet. förstaparts cookies är de som placeras direkt av oss och används endast av oss. Vi använder cookies för att underlätta och förbättra din erfarenhet av denna webbplats och för att tillhandahålla och förbättra våra tjänster. Vi har noggrant valt dessa cookies och har vidtagit åtgärder för att se till att din integritet och personuppgifter skyddas och respekteras hela tiden.
Genom att använda denna webbplats kan du också få vissa tredjepartscookies på din dator eller enhet. Tredjepartscookies är de som placeras av webbplatser, tjänster och/eller andra än oss. Tredjepartscookies används på denna webbplats för t.ex. annonseringstjänster. För mer information, se nedan.

 

Vilka cookies använder den här webbplatsen?
Följande förstapartscookies kan placeras på din dator eller enhet:
ASPXANONYMOUS: Används för att upprätthålla information mellan sidvisningar för oregistrerade användare, t.ex. varukorgen.
ASPXAUTH: Används av .NET teknologin som webbshoppen är byggd på för att hantera sessioner för inloggade kunder.
ASP.NET_Sessionld: Används av .NET teknologin som webbshoppen är byggd på för att hålla sessionens ID.
En eller flera cookies som börjar med McWeb: Innehåller inställningar och eventuellt inloggningsinformation om du som användare har begärt detta.
Cloudflare __cfduid cookie för att hantera säkerhet på denna webbplats.
GA.JS: en samling cookies som används av Google Analytics och Google Tag Manager för att visa användarstatistik på webbsidor. De lagrar inte någon personlig information och kan inte spåras tillbaka till användarna. Denna information delas inte heller med någon annan webbplats eller annan person än administratörer på 2xu.se.
En eller flera cookies som börjar med MC_: Används av Mailchimp som är det program vi använder för 2XU Nyhetsbrev. 

 

För marknadsföringsändamål och analys: 2XU.SE använder informationskapslar från tredje part för att kunna ge dig relevanta erbjudanden och annonser i kanaler utanför 2XU.SE. Tredjepartsaktörer som vi använder oss av är:
Google Analytics: _dc_gtm_UA, _ga, _gid, CONSENT, NID, DV
Facebook Pixel: c_user, datr, dpr, fr, presence, sb, wd, xs

 

Den här webbplatsen använder analystjänster som tillhandahålls av Google Analytics. Denna webbplatsanalys avser en uppsättning verktyg som används för att samla in och analysera anonym användningsinformation, så att vi bättre kan förstå hur denna webbplats används. Detta möjliggör oss att förbättra denna webbplats och de tjänster som erbjuds genom den. Du behöver inte tillåta oss att använda dessa cookies, men samtidigt som vår användning av dem inte medför någon risk för din integritet eller din säkra användning av den här webbplatsen, gör det oss möjligt att ständigt förbättra webbplatsen, vilket gör det bättre och mer användbar erfarenhet för dig. Googles möjligheter att använda och dela information som samlats in av Google Analytics begränsas av Google Analytics användarvillkor och sekretesspolicy

 

Genom att använda denna webbplats godkänner du denna policy och tillåter oss att placera och lagra cookies i din webbläsare.

 

Samtycke och kontroll
Innan cookies läggs på din dator eller enhet visas en cookie pop-up som begär ditt samtycke att ställa in dessa cookies. Genom att ge ditt samtycke till Cookies kan vi ge dig bästa möjliga upplevelse och service. Du kan, om du vill, neka samtycke till att cookies läggs men vissa funktioner på denna webbplats kanske inte fungerar fullt eller som de är avsedda.
Utöver de kontroller som vi tillhandahåller kan du välja att aktivera eller inaktivera cookies i din webbläsare. De flesta webbläsare gör det också möjligt att välja om du vill inaktivera alla cookies eller cookies från tredje part. Som standard accepterar de flesta webbläsare cookies men det kan ändras. Mer information finns i hjälpmenyn i din webbläsare eller i dokumentationen som medföljde enheten. Du kan gå in på menyn i din webbläsare och radera cookies som har lagrats på din dator. Även om du raderar dem kan de bli upprättade igen när du besöker 2XU.SE vid en senare tidpunkt. Var också uppmärksam på att framgångssättet vid radering av informationskapslar avviker något beroende av vilken webbläsare du använder.

 

Dataintegritet
Datasekretess är viktigt för oss. Vänligen se läs igenom hela stycke 10 för närmare information om vår Personuppgiftspolicy.

 

Ändringar i denna Cookies Policy
Vi kan ändra vår Cookies policy när som helst. Eventuella ändringar blir bindande för dig vid din första användning av denna webbplats efter det att ändringarna har gjorts. Du rekommenderas därför att se igenom denna sida från tid till annan.
Vid eventuella konflikter mellan den aktuella versionen av denna Cookie Policy och eventuella tidigare versioner, gäller den aktuella versionen om inte annat uttryckligen anges.

 

Vidare information
Om du vill veta mer om hur vi använder cookies, kontakta oss på [email protected]

 

10.4 Användning av dina personuppgifter

Vi samlar in och använder personuppgifter för en rad olika ändamål, inklusive att:
a) leverera produkter och bearbeta betalning för produkterna
b) svara på dina förfrågningar och ge dig information om våra produkter
c) Om du deltar i en av våra tävlingar eller kampanjer, administrerar vi ditt deltagande i den tävlingen eller kampanjen
d) hantera eventuella klagomål eller feedback du har
e) bedriva forskning och utveckling
f) hantera våra relationer med våra affärskunder, leverantörer och entreprenörer, och
g) överväga arbetssökande för nuvarande och framtida anställning.

Vi kan komma att använda din information för andra ändamål som krävs eller auktoriseras enligt lag (inklusive ändamål för vilka du har lämnat ditt samtycke), för andra legitima intressen eller för att följa en lagstadgad skyldighet.

Om 2XU inte kan hämta personuppgifter från dig kan vi eventuellt inte inte svara på dina förfrågningar eller göra affärer med dig.

Om du gett godkännande för att motta nyhetsbrev i marknadsföringssyfte, kan vi använda din personliga information för att kontakta dig med 2XU nyheter, erbjudanden och information om våra produkter och evenemang. När du registrerar dig till vårt nyhetsbrev samtycker du till att vi använder din personliga information, t.ex. din e-postadress, för direkt marknadsföring. Detta inkluderar att skicka dig marknadsföring per e-post. Du kan när som helst avregistrera dig från att ta emot direktmarknadsföringskommunikation genom att använda avregistrera-funktionen som finns längst ner på varje nyhetsbrev eller genom att kontakta oss via [email protected] för att avbryta marknadsföringen mot dig som kund.

 

10.5 Information till tredje part

Informationen som samlas används bara av oss samt de partner vi samarbetar med beroende på vilken kanal du kontaktat oss genom. Vi kan ibland behöva lämna ut personuppgifter till tredje part. Dessa inkluderar, i förekommande fall, internt våra närstående bolag inom 2XU koncernen och tredje part som tillhandahåller tjänster till oss, såsom parter som tillhandahåller vår betalningslösning, marknadsföring, logistik och IT-supporttjänster. Vi kan också avslöja din personliga information till andra tredje parter och för andra ändamål där vi är skyldiga eller auktoriserade av eller enligt lag att göra det (inklusive var du har lämnat ditt samtycke).

Några av våra närstående företag och tjänsteleverantörer är belägna utomlands. Som ett resultat kan personuppgifter som samlats in och innehas av oss överföras utanför Sverige till länder som inte har tillräckligt med dataskydd. Överföringen av personuppgifter till ett sådant land ska endast ske om avtalsklausuler (t.ex. EU-modellklausuler, sekretesskydd osv) har införts.

 

Vi har tecknat avtal som innefattar bestämmelser om behandling av personuppgifter för 2XU:s räkning med utvalda varu- och tjänsteleverantörer, såsom IT-leverantörer.

 

För att genomföra beställningen på nätbutiken så samarbetar vi med Klarna som har hand om vår betalningslösning. Klarna kommer att samla personuppgifter om dig i samband med betalning. Klarna är således personuppgiftsansvarig för sådana personuppgifter enligt Klarnas villkor.

2XU kommer dela med sig av de personuppgifter till Postnord som krävs för att kunna fullfölja och leverera din beställning.

När du använder vårt Supportcenter/FAQ, Chat, eller genom att skicka e-post till vår kundservice kommer 2XU att hantera och lagra de personuppgifter som t.ex. för- och efternamn och e-post eller andra uppgifter som du själv uppger samt även e-posthistoriken.

Om du valt att prenumerera på 2XU Nyhetsbrev, så sparas din e-post, namn och eventuell annan information som du angivit till oss i samband med att prenumerera på 2XU Nyhetsbrev. Informationen sparas och lagras enligt Dataskyddsförordningens lagar. Ditt godkännande för detta kan antingen finnas under Min Sida på 2XU.SE, eller direkt i Mailchimp, under dina preferenser, beroende på vilken kanal du registrerat dig som prenumerant på 2XU Nyhetsbrev.

Du kan vara trygg i att 2XU inte kommer att dela eller sälja personlig information vidare till tredje part i marknadsföringssyfte. 2XU använder i huvudsak samarbetspartners och tredje part inom EU/EES-området för att bearbeta och lagra informationen.
 
Observera att webbshopen kan innehålla länkar till andra webbsidor. Vi är inte ansvariga för personuppgiftspolicyn eller behandling av dina personuppgifter på tredjeparts webbsidor. Vi rekommenderar att du läser igenom den personuppgiftspolicy som gäller för den webbsidan.
 

10.6 Regler om datahantering

Vi behandlar din personliga information i enlighet med Dataskyddsförordningen som grundar sig på de behandlingsprinciper som anges nedan. Personliga uppgifter måste:

a) bearbetas lagligt, rättvist och på ett öppet sätt
b) samlas in för specifika, tydliga och legitima ändamål och inte vidarebehandlas på ett sätt som är oförenligt med dessa syften,
c) tillfredsställande, relevant och begränsad till vad som är nödvändigt i förhållande till syftet med vilket det behandlas.
d) noggrann och vid behov uppdaterade. Rimliga steg måste vidtas för att säkerställa att personuppgifter som är felaktiga, med hänsyn till de syften som de behandlas, raderas eller rättas utan dröjsmål.
e) förvaras i en form som tillåter identifiering av medarbetaren inte längre än vad som är nödvändigt för de ändamål för vilka personuppgifterna behandlas
f) bearbetas på ett sätt som säkerställer lämplig säkerhet för personuppgifterna, inklusive skydd mot otillåten eller olaglig behandling och oavsiktlig förlust, förstörelse eller skada, med hjälp av lämpliga tekniska eller organisatoriska åtgärder.

 

10.7 Säkerhet

För att hålla de personuppgifter vi behandlar säkert så använder vi vederbörliga brandväggar och antivirusprogram för att skydda och förhindra obehörig tillgång. 2XU.SE använder SSL (Secure Socket Layer) som är ett protokoll för säker överföring av data. SSL använder digitala certifikat för att kontrollera sändare och mottagare av dataöverföringen.

Vi tar rimliga steg för att skydda den personliga informationen vi håller mot förlust, obehörig åtkomst, användning, modifiering eller avslöjande och mot annat missbruk. Detta inkluderar att vidta lämpliga säkerhets- och organisatoriska åtgärder för att skydda elektroniska material och material som lagras och genereras på papper.

 

10.8 Dina rättigheter och rättelse/borttag av personuppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen har du följande rättigheter:
a) rätt att bli informerad om insamling och användning av personuppgifter av oss.
b) rätt att få tillgång till de personuppgifter vi har om dig.
c) rätt till rättelse om personuppgifter vi håller om dig är felaktiga eller ofullständiga.
d) rätt att bli bortglömd, det vill säga rätt att be oss att radera all personlig information vi håller om dig.
e) rätt att begränsa (dvs förhindra) behandlingen av personuppgifterna.
f) rätt till dataportabilitet (erhållande av en kopia av personuppgifterna för återanvändning med en annan tjänst eller organisation).
g) rätt att invända mot oss med hjälp av personuppgifter för särskilda ändamål, och
h) rätt i avseende automatiserat beslutsfattande och profilering (i förekommande fall).

 

Om du är registrerad kund på 2XU.SE så sparas dina uppgifter tills du avregistrerar dig. Du kan när som helst se vilka uppgifter vi sparar om dig, ändra dina uppgifter eller avregistrera dig som kund genom att logga in på Min Sida, https://www.2xu.se/min-sida/minsida. Här kan du även själv överföra dina uppgifter eller få en kopia på de personuppgifter som sparas. Detta gäller endast de uppgifter du har angett till oss, och kan enklast göras genom att logga in på Min Sida och spara uppgifterna som XML eller PDF-fil. Du har rätt att ändra ditt godkännande, som du kan göra via Min Sida.

 

Du kan alltid begära rättelse, utdrag samt att vi tar bort dina uppgifter från vårt register genom att skriva e-post till [email protected] eller logga in via webbshopen på 2XU.SE på Min Sida. Vid skriftlig begäran tar 2XU bort kunduppgifterna ur sitt kundregister, om det inte är uppgifter som är obligatoriska och krävs att sparas enligt bokföringsmässiga eller lagliga skäl. Dina personuppgifter kan raderas när som helst, bortsett från följande situationer: 
a) du har ett pågående ärende med Kundservice
b) du har en öppen order som inte är skickad eller bara delvis är skickad
c) du har en skuld till 2XU Sweden AB, oavsett betalningsmetod
d) du misstänks för att ha missbrukat våra tjänster de senaste 4 åren

 

10.9 Klagomål

Kontakta oss (se kontaktuppgifter i punkt 10.10 nedan) om du har några problem eller klagomål om hur 2XU har samlat in eller hanterat din personliga information. 2XU kommer att fråga dig om ditt klagomål och svara skriftligen inom 30 dagar. Om du inte är nöjd med vårt svar kan du kontakta oss för att diskutera dina problem eller göra ett klagomål hos behörig tillsynsmyndighet i Sverige.

 

10.10 Kontaktuppgifter och tilläggsinformation om personuppgifter

Om du vill ha mer information om 2XUs tillvägagångssätt för integritet, eller om du vill kontakta oss angående informationen i denna policy, kontakta oss:

• via telefon på 
• via e-post på [email protected]
• per post vi 2XU Sweden AB, Gamla Almedalsvägen 31, 412 63 Göteborg, Sverige
 

10.11 Ändring av personuppgiftspolicyn

Vi kan ändra denna policy från tid till annan. Ändrade versioner kommer att publiceras på vår nätsida www.2xu.se.

 

Sekretesspolicy senast uppdaterad i maj 2018.

 

I policyn definieras "personuppgifter" som information om en identifierad eller identifierbar fysisk person. En identifierbar fysisk person är en som kan identifieras direkt eller indirekt, särskilt med hänvisning till en identifierare, såsom ett namn, ett identifikationsnummer, platsdata, en onlineidentifierare eller en eller flera faktorer som är specifika för fysiska, fysiologiska, genetiska, mentala, ekonomiska, kulturella eller social identitet hos den fysiska personen.

 

11. Information på nätbutiken

Säkerhet
2XU.SE använder SSL (Secure Socket Layer) som är ett protokoll för säker överföring av data. SSL använder digitala certifikat för att kontrollera sändare och mottagare av dataöverföringen.
 
Produktinformation
Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna websida samt slutförsäljning av produkter.
Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och egenskaper.
Allt innehåll, grafik, användar- och visuella gränssnitt, fotografier, varumärken, logotyper, ljud, musik, konst, och datakod, inklusive men inte begränsat till design, struktur, urval, uttryck och arrangemang av sådana material och som används i nätbutiken antingen ägs, kontrolleras eller licensieras till 2XU, eller på annat sätt omfattas av immateriella rättigheter till tredje part, och skyddas av upphovsrätt, patent och varumärkeslagar, och diverse andra immateriella rättigheter. Vi förbehåller oss alla immateriella rättigheter, inklusive men inte begränsat till upphovsrätt av materialet och/eller tjänster som tillhandahålls eller är författade av oss. Ingenting i detta avtal berättigar dig att använda något av våra marknadsföringsmaterial, företagsnamn, varumärken, logotyper, domännamn eller andra karakteristiska drag som kännetecknar varumärket.
Du ska inte ändra eller kopiera layout eller utseende av nätbutiken eller någon programvara eller kod som finns på nätbutiken och/eller förstöra eller demontera, eller på annat sätt försöka upptäcka eller komma åt källkoden som är relaterad till nätbutiken.
 
Produktomdömen
Genom att lämna ett produktomdöme i nätbutiken ger du också 2XU rätten att publicera det på 2XU.SE samt i andra kanaler och medier. 2XU förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.
 

12. Konfliktlösning

Vid eventuell tvist följer 2XU allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag.
 

13. Force Majeure

I händelse av omständigheter som står utanför 2XU skäliga kontroll, exempelvis vid händelse av ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärder, strejk, blockad, lockout, bojkott, sabotage, brand, explosion, översvämning, naturkatastrof, krig, terrorism eller liknande händelser ska 2XU förpliktelse att fullgöra köpeavtalet skjutas upp så länge omständigheten råder. Om sådan försening överstiger 2 månader har såväl du som 2XU rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.
 

14. Kontakt och uppdatering

2XU förbehåller sig rätten att uppdatera villkoren, och "senast uppdaterat" datumet justeras vid uppdatering. Villkoren finns alltid tillgängliga på 2XU.SE och kan sparas via dessa sidor.
Om du har frågor angående dessa villkor, om ångerrätten, returer/byten, reklamation, beställning, transportskador eller någon annan sak, vänligen kontakta 2XU kundservice via e-post på [email protected] eller per telefon 031-47 33 88 (vardagar 9-15).
 
Senast uppdaterat: 2018-09-05

 

Produkten finns på lager.
Produkten är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundtjänst på [email protected] för förväntat leveransdatum.
Produkten måste beställas från leverantör.
Produkten finns på externlager
Produkten är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Produkterna beställs från vår leverantörslager.
Obekräftat - Kontakta kundtjänst för närmare information.